Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021
Οικονομία 11 Μαΐου 2021

Επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων: Ερωτήσεις-απαντήσεις για διαδικασία-δικαιούχους (video)

Επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων: Ερωτήσεις-απαντήσεις για διαδικασία-δικαιούχους (video) Επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων: Ερωτήσεις-απαντήσεις για διαδικασία-δικαιούχους (video) Επιδότηση πάγιων δαπανών επιχειρήσεων: Ερωτήσεις-απαντήσεις για διαδικασία-δικαιούχους (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία επιδότησης των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων έδωσε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο οικονομολόγος Αγαμέμνων Σταυρόπουλος. Ο κ. Σταυρόπουλος απάντησε σε ερωτήματα τηλεθεατών:

  • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής;

Πρέπει να είναι πληττόμενη από την πανδημία η επιχείρηση και θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν εργαζόμενο εξαρτημένης εργασίας με πλήρη απασχόληση.

Πρέπει επίσης να παρουσιάζει πτώση τζίρου το 2020 τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με το 2019.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένας κουμπαράς με τον οποίο η επιχείρηση μπορεί να πληρώσει είτε φορολογικές υποχρεώσεις, είτε ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

  • Σε σχέση με την πτώση τζίρου, θα υπάρξει μέριμνα για επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα νέα υποκαταστήματα;

Λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της πτώσης του τζίρου το εάν υπάρχει νέο υποκατάστημα το 2019 ή το 2020. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνονται υπόψη οι ζημιές και όχι η πτώση του τζίρου.

  • Υπάρχει ανώτατο όριο ενίσχυσης;

Δεν μπορεί μια επιχείρηση να επιδοτηθεί με ποσό πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ή με ποσό μεγαλύτερο από το 90% των ζημιών που είχε.

  • Υπάρχει υποχρέωση διατήρησης προσωπικού;

Ναι, θα πρέπει η επιχείρηση μέχρι τις 31/12/2021 να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό.

  • Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα;

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου. Προϋπόθεση για να μπει κάποιος στο σύστημα είναι να έχει υποβληθεί η δήλωση του 2020.

  • Πότε θα ξεκινήσει ο συμψηφισμός;

Στόχος είναι οι συμψηφισμοί να ξεκινήσουν 1η Ιουλίου.

  • Θα προσμετρούνται οι ενισχύσεις που έχουν ήδη δοθεί;

Θα συνυπολογιστεί η όποια βοήθεια έχουν ήδη λάβεις οι επιχειρήσεις που θα μπουν στο πρόγραμμα αυτό μαζί με την πτώση του τζίρου τους και την ζημιά που παρουσιάζουν.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us