Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Τεχνολογία 21 Ιουλίου 2017

«Λουκέτο» σε δύο από τις μεγαλύτερες παράνομες αγορές της σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Έκλεισαν οριστικά δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της «σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου»,

AlphaBay και Hansa, έπειτα από έρευνες που διεξήγαγαν σε συνεργασία το FBI, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ και η ολλανδική Αστυνομία.

Το γεγονός ότι το διαδίκτυο δεν χαρακτηρίζεται ως ο πλέον ασφαλής χώρος είναι μια πραγματικότητα, που ενισχύεται όσο γίνεται πιο γνωστή η αποκαλούμενη «σκοτεινή πλευρά του».

Η πλευρά αυτή του κυβερνοχώρου αφορά βαθύτερα και κρυφά επίπεδά του, στα οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση, χρειάζεται διαφορετικά και περισσότερο περίπλοκα λογισμικά συστήματα.

Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων καθώς και παράνομου πορνογραφικού υλικού.

Οι εν λόγω διαδικτυακές αγορές είχαν συσχετιστεί με εμπόριο παράνομων υλικών και αντικειμένων, όπως ναρκωτικά, όπλα, κακόβουλο λογισμικό και κλεμμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με την Europol, στο AlphaBay υπήρχαν περισσότερες από 250.000 καταχωρήσεις για παράνομα ναρκωτικά και τοξικά χημικά. O επικεφαλής του FBI, Andrew McCabe, μίλησε για ένα εγχείρημα - ορόσημο, που πυροδοτεί την πεποίθηση ανάμεσα στους χρήστες ότι έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα για επιβολή του νόμου.

«Δεν μπορείτε να κρυφτείτε»

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ ανέφερε δύο περιστατικά παιδιών, 18 και 13 ετών, τα οποία πήραν υπερβολική δόση ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς και προειδοποίησε τους εγκληματίες ότι δεν θα διαφύγουν της δίωξης, επειδή ενεργούν μέσω της σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Θα σας βρούμε».

Πηγή: BBC

Διαβάστηκε 221 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us


Πιο Δημοφιλη