Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020
Τοπικά 21 Οκτωβρίου 2020

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca – Δεν ήταν στο ενεργό σκέλος της δοκιμής

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Πέθανε εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca – Δεν ήταν στο ενεργό σκέλος της δοκιμής

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Όπως ανακοίνωσε η Anvisa η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα συνεχιστεί παρά τον θάνατο του εθελοντή στη Βραζιλία. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε ότι η κλινική δοκιμή του εμβολίου θα είχε διακοπεί αν ο εθελοντής ο οποίος απεβίωσε μετείχε στο ενεργό σκέλος της. Η δήλωση αυτή ενδέχεται να σημαίνει ότι ο εθελοντής μετείχε στην ομάδα ελέγχου, δηλαδή δεν του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο για την Covid-19 αλλά ένα άλλο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε επίσης ότι ο εθελοντής δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα ψευδοφάρμακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Bloomberg

www.ert.gr

Διαβάστηκε 19 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us