Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Τοπικά 24 Ιουνίου 2019

Χανιά: Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε ένα υπερσύγχρονο λιμάνι αναμένεται να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια η Σούδα μετά τα έργα που

εξήγγειλε ο σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Μπουντρογιάννης. Παράλληλα έκανε τον απολογισμό του Λιμενικού ταμείου, ενώ αναφορά έκανε και στην αναβάθμιση του λιμανιού στο Κολυμβάρι

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί ένας υπερσύγχρονος σταθμός στη Σούδα ο οποίος θα αλλάξει εντελώς όψη στο λιμάνι της Σούδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουντρογιάννη, ο σταθμός θα κατασκευαστεί στην προβλήτα «Αδρίας» και θα εξυπηρετεί τα πλοία της γραμμής όπως και τα κρουαζιερόπλοια, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στον νέο υπερσύγχρονο σταθμό θα φιλοξενούνται η Λιμενική Αστυνομία, τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου και ένα κυλικείο, ενώ η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 μήνες.
Οι δηλώσεις του κ.Μπουντρογιάννη για τα έργα στο λιμάνι της Σούδας
Δείτε πως θα γίνει το λιμάνι της Σούδας μετά τα παραπάνω έργα

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ.Μπουντρογιάννης σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα που αφορούν την αναβάθμιση του λιμανιού στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, που έχει προϋπολογισμό 8,6 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει επέκταση κατά 100 μέτρα του προσήνεμου μόλου, την πόντιση τριών νέων κρηπιδωμάτων για την ασφάλεια της λιμενικής υποδομής και αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χερσαίων λιμενικών εγκαταστάσεων. «Πρόκειται για ένα έργο που για 11 χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο και το οποίο πήρε σάρκα και οστά. Επεκτάθηκε το λιμάνι με την διαμόρφωση της λιμνολεκάνης, με σκοπό να σταματήσει η διάβρωση της περιοχής. Αυξήθηκαν οι θέσεις ελιμενισμού κατά 85, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας ενώ, οι αλιείς είναι πιο ασφαλείς, ενώ προστατεύεται και ο οικισμός” τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο οποίος επεσήμανε ότι η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε την σημασία του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής «Είναι μία ευτυχής στιγμή μετά από πολλά χρόνια…Το αλιευτικό καταφύγιο σε βάθος χρόνου, θα μπορέσει να έχει και τουριστικό χαρακτήρα, καθώς πριν δεν μπορούσαν να δέσουν καθόλου ούτε τα αλιευτικά σκάφη ενώ τώρα οι 85 θέσεις που είναι διαθέσιμες είναι τόσο για αλιευτικά όσο και για μεγαλύτερα σκάφη, ενώ αργότερα θα μπορούν να δένουν και κρουαζιερόπλοια».
Οι δηλώσεις του κ.Μαλανδράκη

Τέλος ο κ. Μπουντρογιάννης αναφέρθηκε και στα άλλα έργα που έχει εκτελέσει το Λιμενικό ταμείο Χανίων: Στη δημιουργία λιμενίσκου στη Γαύδο με την τοποθέτηση ξύλινων σκιαδίων και ράμπας επισκευών, τον εκσυγχρονισμός του λιμενίσκου του Γαλατά, με την τοποθέτηση νέων κρηπιδωμάτων και την αναβάθμιση του λιμανιού της Αγίας Ρουμέλης με την κατασκευή ειδικών σκιαδίων αλλά και την εξασφάλιση έγκρισης αδειοδότησης για νέο λιμάνι.

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 315 φορές