Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1680
Υγεία 12 Απριλίου 2015

Να γιατί πρέπει να πετάξεις την πετσέτα της κουζίνας!!

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

towel kichenΟι ερευνητές μίλησαν. Ώρα να πάνε στα σκουπίδια οι πετσέτες και να περιοριστούμε σε ρολά κουζίνας.

Έχεις μια υπέροχη συλλογή από χρωματιστές πετσέτες χεριών για την κουζίνα; Λυπούμαστε αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Πρέπει το συντομότερο ή να τις βάλεις σύντομα σε ένα ντουλάπι ή να τις πετάξεις.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ερευνητές του Kansas State University, οι πετσέτες αυτές λειτουργούν ως καταπληκτικό... μεταφορικό μέσο για τα μικρόβια μέσα στην κουζίνα. Για την ακρίβεια, επιτελούν αυτό το βρώμικο έργο καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μέσα σε αυτό το δωμάτιο που εσύ φτιάχνεις τις σπεσιαλιτέ σου.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, συμμετείχαν 123 άτομα, που κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα συγκεκριμένο μενού. Πάνω στα υλικά, τοποθετήθηκε από τους επιστήμονες, ένα αβλαβές βακτήριο ώστε να διαπιστωθεί που θα "μεταπηδήσει" και να βγουν τα συμπεράσματα.

"Αρχικά, οι συμμετέχοντες παρατηρήθηκε ότι έπιαναν συχνά τις πετσέτες, καθώς και το ρολό κουζίνας, ακόμα και αν δεν ήθελαν να στεγνώσουν τα χέρια τους. Ήταν οι πιο μολυσμένες επιφάνειες από οποιαδήποτε άλλη μέσα στην κουζίνα" τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Jeannie Sneed.

Πολλοί, ακουμπούσαν τις πετσέτες πριν πλύνουν τα χέρια τους ή μετά από όχι τόσο καλό πλύσιμο. Αλλά ακόμα και αν είχαν πλύνει καλά τα χέρια τους, έπιαναν μετά την ήδη μολυσμένη πετσέτα και έτσι μολύνονταν ξανά.

Κι αν το μικρόβιο στην μελέτη ήταν αθώο, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα... άλλα μικρόβια που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αρρωσταίνεις εξαιτίας της πετσέτας που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου.

Αν δηλαδή με κάποιο τρόπο φτάσει πάνω της ένα μικρόβιο, όπως της σαλμονέλας, τότε είναι πολύ πιθανό να νοσήσεις.

Τι προτείνουν μετά από όλες αυτές τις διαπιστώσεις; Είτε να πλένεις την πετσέτα μετά από κάθε φαγητό ή να χρησιμοποιείς ρολό κουζίνας και να πετάς το χρησιμοποιημένο χαρτί, αμέσως μετά τη χρήση.

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας, ήταν ότι και τα κινητά λειτουργούν ως καλοί μεταφορείς μικροβίων εντός στην κουζίνας. Οπότε όταν μπαίνεις να κάνεις τα μαγικά σου, άσε το κινητό στην άκρη.

TAGS
Διαβάστηκε 1112 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us