Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
Υγεία 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τόνοι σκουπιδιών συσσωρευτήκαν σε παραλία της Ονδούρας

Τόνοι σκουπιδιών συσσωρευτήκαν σε παραλία της Ονδούρας Τόνοι σκουπιδιών συσσωρευτήκαν σε παραλία της Ονδούρας Τόνοι σκουπιδιών συσσωρευτήκαν σε παραλία της Ονδούρας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τόνοι σκουπιδιών συσσωρευτήκαν σε παραλία της Ονδούρας

Ένα «τσουνάμι» από σκουπίδια έπληξε την άλλοτε λαμπερή παραλία της πόλης Ομόα, στη βόρεια Ονδούρα. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, οι εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών -που αποτελούνταν κυρίως από πλαστικά απορρίμματα (μπουκάλια κλπ.)- ήρθαν από τον ποταμό Μοτάγουα της γειτονικής Γουατεμάλας, καθώς φράγμα που συγκρατούσε τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών υποχώρησε εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σε σχετικά βίντεο, στο διαδίκτυο, μπορεί ο καθένας να δει τους όγκους των απορριμμάτων να συσσωρεύονται κατά μήκος της ακτής.

«Αυτό το “κύμα” σκουπιδιών που ήρθε από τον ποταμό Μοτάγουα μας εξέπληξε πραγματικά, και παρόλο που προκάλεσε προβλήματα, δεν σταμάτησε τις δραστηριότητές μας», ανέφερε η Lilian Rivera, αξιωματούχος του υπουργείου περιβάλλοντος της χώρας.

«Δεσμευόμαστε να καθαρίζουμε τις παραλίες μας και να τις διατηρούμε καθαρές, αλλά σήμερα απαιτούμε από τις αρχές της Τεγουσιγάλπα (πρωτεύουσα της Ονδούρας) να λάβουν μέτρα για την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα», πρόσθεσε η ίδια.

Ο αξιωματούχος Daniel Ortega δήλωσε χαρακτηριστικά ότι περίπου 100 με 150 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Περιβαλλοντολόγοι έχουν ήδη «σημάνει συναγερμό» καθώς μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών ξεβράζονται στις ακτές της Ονδούρας, σε προορισμούς όπως η πόλη Ομόα και το νησί Ροατάν στην Καραϊβική, πλήττοντας έτσι –εκτός από το περιβάλλον- και τον τουρισμό της χώρας.


Πηγές: nypost.com/ newsbbt.com

www.ert.gr

Διαβάστηκε 13 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us